Ulin & Kun Sjukgymnastik/Fysioterapi

Länkarkiv

Svenska McKenzieföreningen
Svenska McKenzieföreningen består av sjukgymnaster och läkare utbildade i McKenziemetoden, en av världens mest spridda undersöknings- och behandlingsmetoder för rygg- och nackbesvär.

Svenska sjukgymnasters riksförbund
LSR är en förkortning av Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund . Organisationen bildades 1943 och är endast öppen för av Socialstyrelsen legitimerade sjukgymnaster. LSR arbetar för att tillvarata och främja medlemmarnas fackliga och yrkesmässiga intressen.

OMT-sektionen inom Svenska sjukgymnasters riksförbund
Ortopedisk manuell terapi (OMT) är ett specialistområde inom sjukgymnastiken där man arbetar med undersökning, behandling och förebyggande av smärta i rygg, leder, muskler och nerver.

Svenskidrottsmedicin
Svensk Idrottsmedicinsk Förening (SIMF) är en idrottsmedicinsk intresseförening för läkare, sjukgymnaster, sjuksköterskor, naprapater och idrottslärare. Idrottsmedicin spänner över ämnen som traumatologi, medicin, fysiologi, prevention, rehabilitering.

http://www.av.se/teman/ergonomi/
Temasida på arbetsmiljöverket som handlar om ergonomi.

http://www.omi-s.se/
Ortopedmedicinsk intresseförening som bedriver utbildning och information för läkare, sjukgymnaster, naprapater och chiropraktorer i ortopedisk medicin.